Nyitólap
Bemutatkozás Szolgáltatások Árak Referenciák Kapcsolat
fúrt kút

ÁRAK: ÁRLISTA 2020

KÚTTERVEZÉS ÁRLISTA

Az Önkormányzat engedélyezési hatáskörébe tartozó kutak esetén feltétel, hogy kizárólag magánszemélyek vehetik igénybe saját ellátásuk (pld. kerti locsolás) céljára talajvízből (maximum 30 m mély kútból), és évente maximum 500 m³ víz mennyiségig.

MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE TALAJVIZES KÚT KERTI LOCSOLÁS CÉLJÁBÓL OK 80.000 FT + ELJÁRÁSI ILLETÉK
EGYSZERI KISZÁLLÁSI DÍJ HELYSZÍNI FELMÉRÉS CÉLJÁBÓL OK 80 FT / KM

Fúrt kutak utólagos engedélyeztetéseAz engedélyeztetés folyamat a helyszíni felmérés után kb. 5-6 hét alatt folytatható le. Egy alkalommal mindenképpen szükséges felkeresnünk az adott kutat, a következők dokumentálása végett: 1) Kút helye, 2) Kút mélysége 3) Kút átmérője, 4) Fotók készítése. A kiszállási díj budakeszi telephelyünktől számítandó bruttó 80 Ft/km áron, és oda-vissza útra érvényes. Példa: ráckevei kút esetén a Budakeszi - Ráckeve távolság 56 Km, így a fizetendő díj 56 Km x 80 Ft/Km x 2 út = 8 960 Ft. A sikeres engedélyeztetés után, a felhasználó magánszemélyt semmilyen további adó, extra illeték nem terheli.

Amennyiben a kút helyszíni szemléje, felmérése során megállapítható, hogy a kút jelenlegi műszaki állapota (kiviteli hiányosságok vagy szabálytalanságok miatt) nem alkalmas fennmaradási engedély kiadására, a tervező írásban megfogalmazza az engedélyezés akadályát a Megbízó felé. Ilyen esetben tervezőt a kiszállási díj és 15.000 Ft munkadíj illeti meg, fenti díj megfizetése után a szerződés mindkét fél által teljesítettnek minősül.

Minden más esetben az illetékes Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, mint vízügyi hatósághoz  kell benyújtani az engedélykérelmet. A dokumentáció tervezési díján felül számítani kell arra hogy kell fizetni a hatóságnak igazgatási szolgáltatási díjat, amelyet a 13/2015. (III. 31.) BM rendeletből egyedi esetekre határoz meg a hatóság. Az igazgatási szolgálati díjat az eljárás kezdésekor kell a kérelmezőnek megfizetnie és igazolnia a befizetés tényét.

TALAJVIZES KÚT DOKUMENTÁCIÓ (MAX. 30 m) OK 150.000 - 350.000 FT
RÉTEGVIZES KÚT DOKUMENTÁCIÓ OK 450.000 - 700.000 FT

Ha pontosabb árat szeretne, a fenti kiinduló adatok, település megadásával kérjen ajánlatot az email címen!


KÖRNYEZETVÉDELMI - VÍZVÉDELMI HATÁSVIZSGÁLATOK

Amennyiben a végzett tevékenység a 314/2005. (XII. 25.) Kormány rendelet alapján környezetvédelmi vagy egységes környezethasználati engedélyhez kötött, elkészítjük a hatásvizsgálat vizes fejezetét.

KÖRNYEZETVÉDELMI - VÍZVÉDELMI HATÁSVIZSGÁLAT OK 500.000 - 700.000 FT

A tanulmány árát a ráfordított mérnöki munkaóra figyelembevételével tudjuk meghatározni, amennyiben pontosabb árat szeretne kapni, kérjen ajánlatot az email címen!

 

EGYEDI HATÁSVIZSGÁLAT FELSZÍN ALATTI VÍZRE

A 123/1997. (VII. 18.) Korm. rendelet 15. § (2) bekezdése alapján vízbázis védőterületen belül az 5. számú mellékletben foglaltak alapján megengedhető és a 123/1997. (VII. 18.) Korm. rendeletben tételesen nem szabályozott tevékenység esetén, ha az külön jogszabály előírásai alapján nem tartozik a környezeti hatásvizsgálat alá, akkor a környezetvédelmi hatóság egyedi vizsgálat eredményeképpen a 123/1997. (VII. 18.) Korm. rendelet előírásai szerint esetileg szabja meg a tevékenység végzésének feltételeit, illetőleg a korlátozásokat.

EGYEDI HATÁSVIZSGÁLAT FELSZÍN ALATTI VÍZRE OK 400.000 - 600.000 FT

A feladat pontos ismerete, az munka elvégzéséhez szükséges idő- és eszközráfordítás ismeretében tudunk pontos árajánlatot adni.

 

KÁRELHÁRÍTÁSI TERVEK KÉSZÍTÉSE

KÁRELHÁRÍTÁSI TERV ÁTLAGOS ÁRA OK 250.000 FT

A tevékenység nagyságrendje, bonyolultsága, a lehetséges szennyezőforrások ismeretének birtokában tudjuk meghatározni a terv árát. Kérjük, forduljon irodánkhoz az email címen!

GYAKORI KÉRDÉSEK, VIZES KISSZÓTÁR

MI AZ ELVI VÍZJOGI ENGEDÉLY?
MI A VÍZJOGI LÉTESÍTÉSI ENGEDÉLY?
MI A VÍZJOGI ÜZEMELTETÉSI / FENNMARADÁSI ENGEDÉLY?
TUDNIVALÓK A TALAJVÍZKÚT ENGEDÉLYEZTETÉSRŐL
TUDNIVALÓK A RÉTEGVÍZKÚT ENGEDÉLYEZTETÉSRŐL

Keresési kulcsszavak: vízbeszerzési tervek, kút megszüntetés, vízvédelmi monitoring rendszer tervezése és engedélyeztetés, kú tervezés, vízügyi mérnöki iroda, kárelhárítási terv, szennyezőforrás, vízügy, terv készítés, terv keszites, tervezes, hatásvizsgálat, környezetvédelmi vízvédelmi hatásvizsgálat vizes fejezete, kút engedélyeztetésének a folyamata, kút tervezés árak, ku tervezes arlista, kút árlista. TALAJVIZES KÚT VIZES HATÓSÁGI ENGEDÉLYE, RÉTEGVIZES KÚT VIZES HATÓSÁGI ENGEDÉLYE. Meglévő fúrt kút engedélyeztetése 2020 2021 2022. Kút fennmaradási engedély 2020 2021 2022.

 

AQUANDIA logó

Copyright © 2020 Aquandia.hu
Minden jog fenntartva! All rights reserved!